Voormalige school wordt huisvesting bijzondere doelgroepen

Omwonende aan de Oude Watering, rondom de voormalige dependance van de school ‘de Barketijn’, hebben vorige week een brief ontvangen van de gemeente Rotterdam. In die brief staat dat, als alles volgens plan verloopt, in 2023 huisvesting gaat plaatsvinden van mensen bijzondere doelgroepen van de Nico Adriaans Stichting (NAS) . Via deze brief geeft de gemeenten en NAS aan om via informatie bijeenkomsten na de zomer in gesprek te gaan met de betreffende omwonenden!

NAS is ervoor de kwetsbare Rotterdammers en daarvoor willen zij samen met de gemeente het voormalige schoolpand verbouwen als alle procedures zijn doorlopen. De informatie bijeenkomsten zijn daar een onderdeel van! De procedures zijn inmiddels al in gang gezet met name via de gebiedscommissie van IJsselmonde, zij zijn op de hoogte gebracht ten aanzien van de komst van de opvang-locatie. De commissieleden hadden nog een aantal voorwaarden als de locatie er komt, en die worden nu onderzocht op haalbaarheid!

Het wordt een beschermde omgeving voor 21 jongeren tussen de 18 – 24 jaar in begeleid wonen. Daarnaast komen er ook 5 studenten in te wonen voor ondersteuning als goede buur. In de twee informatiebrieven geeft NAS aan dat het niet om drank of drugsverslaafden gaat die daar opgevangen worden. Er is daarnaast gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week professionele begeleiding aanwezig.


Het is belangrijk dat bewoners in de wijk prettig en veilig met elkaar kunnen samenleven. De NAS en gemeente Rotterdam en willen hier actief aan bijdragen, door gezamenlijk eerst een klankbordgroep met buurtbewoners op te richten. Ook blijven we in overleg met de
gebiedscommissie IJsselmonde over het participatieproces.

In de klankbordgroep kunnen bijvoorbeeld omwonenden deelnemen, leden van de gebiedscommissie, buurt bestuurt, medewerkers van de gemeente, de NAS, politie en eventuele andere organisaties in de omgeving. Samen maak men afspraken en delen we ervaringen. Ook u als omwonende kunt dus meedoen met deze klankbordgroep. Vanuit de klankbordgroep wordt een beheercommissie aangesteld en beheerovereenkomst gesloten. Zo zorgen we dat de gemaakte afspraken worden nagekomen, aldus de organisatie NAS op hun website.

Op dit moment valt het voormalige schoolpand al vele jaren onder een antikraak beleid die gelegen is op de grens met Bolnes naast het Dijkje!

Bewonersbrief via FB Joop Barneveld

Bron: NAS en Gemeente Rotterdam

Foto’s Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.