Parkbruggen worden te zwaar belast

De twee nieuwe composiet bruggen, in het park tussen de Schinnenbaan en de Oude Watering, zijn niet bestand tegen een té zware belasting!

Deze werden gelegd eind 2013, omdat de houten bruggen na 35 jaar op waren. De gemeente koos toen om bijna alle houten bruggen te vernieuwen in de beverwaard voor bruggen met een composiet materiaal. Deze waren lichter en sterker, en zouden een langere levensduur hebben?

Deze bruggen vertoonde al snel slijtage van het wegdek(toplaag) en scheuren, deze website berichtte daar al in een eerder stadium over, namelijk in een september 2017. De problemen zijn nu een paar jaar zo verergert dat het bedrijf, die de bruggen destijds maakte en plaatste, kortgeleden is begonnen met repareren van het wegdek en de scheuren van het composiet materiaal.

De problemen ontstaan doordat er een te zware belasting plaatsvind op de bruggen door te zware voertuigen die daar overheen rijden. Daar kunnen deze bruggen niet tegen! Hoewel een licht voertuig geen probleem is volgens één van de uitvoerders die maandagmorgen bezig was met de herstelwerkzaamheden!

Zij zijn nu druk bezig om de toplaag te verwijderen, want als eenmaal hier de scheuren in komen loopt het water tussen het composiet door en de toplaag. Uiteindelijk laat de toplaag dus los! Over een groot deel van de brug moest deze handmatig worden verwijdert.

Daarna moet de toplaag opnieuw aangebracht worden in de komende tijd waarbij de weersomstandigheden droog moeten zijn. Of de gemeente aanvullende maatregelen gaat nemen om te zware belasting voor de bruggen tegen te gaan is niet bekend. De aanwezig inklapbare rood/witte paaltjes die voor de bruggen zijn aangebracht lijken weinig soelaas te bieden. Vaak liggen deze ingeklapt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.