Parkeeroverlast deelscooters op de Oude Watering heeft de aandacht van de gemeente!

Een aantal weken geleden heeft de Beverwaardigheden.nl de aandacht gevraagd voor parkeeroverlast van deelscooters op de Oude Watering nabij de supermarkt Hoogvliet. De gebiedscommissie van IJsselmonde werd per brief op de hoogte gebracht t.a.v. deze overlast waar bewoners zich de laatste maanden vaak hun weg langs moesten banen van deelscooters. Het zal jullie als lezers niet verbazen dat dit probleem zich niet alleen voordoet in Beverwaard, maar in vele straten van wijken van Rotterdam, uitgezet door meerdere bedrijven waaronder Felyx en Go-sharing ?


Er kan ook gemeld worden dat er steeds meer aandacht is voor de overlast van de deelscooters t.a.v. het parkeren vanuit de gemeente en de Gebiedscommissie van IJsselmonde. Alleen met aandacht kom je er niet, maar er zit beweging in.


De gebiedscommissie van IJsselmonde meldde het volgende:
* Gezien de aard en het aantal meldingen zal op dit moment vooral worden ingezet op bestrijding van de overlast bij de situatie aan de Oude Watering. Voor andere locaties willen we eerst kijken hoe de eerder gemaakte afspraken m.b.t. aanscherpingen zullen uitwerken.
* De afspraken met de aanbieders over stalling bij het winkelcentrum zullen worden aangepast. Indien mogelijk wordt een stallingslocatie afgesproken die minder overlast veroorzaakt.
* Het melden van overlast zal worden vereenvoudigd. Nu heeft iedere aanbieder een eigen meldprocedure. In de plaats daarvan komt één centrale meldprocedure.
* Toezicht en handhaving zal vaker controleren op de betreffende locatie.
* Door de vakantieperiode zal iets ruimere tijd nodig zijn om de afspraken uit te werken. We streven naar 1 september of zoveel eerder als mogelijk”.

Het is in Rotterdam eigenlijk de omgekeerde wereld dat men deelscooters toe staat in de buitenruimte en dan pas maatregelen gaat nemen waar de deelscooters mogen parkeren waar zij het minste overlast veroorzaken. Minder leuk nieuws was er vanmiddag in een persbericht van de gemeente Rotterdam.


Quote: De bereikbaarheid van banen vanuit Zuid is achtergebleven ten opzichte van de noordoever. Daarom wil de gemeente de infrastructuur en het vervoersaanbod in Zuid aanzienlijk verbeteren om vervoersarmoede tegen te gaan. Voor de korte termijn wordt ingezet op een groter aanbod van deelscooters. Einde quote!


Vervelende van dit bericht is dat er dus nog meer deelscooters in de buitenruimte op Zuid komen en een getal van 1000 staat op papier! Tevens wordt de E-deelstep in de toekomst ook nog ingevoerd.

Vanmiddag was de Beverwaardigheden.nl ter plaats op de Oude Watering om van gedachte te wisselen over de parkeeroverlast met verschillende afdelingen vanuit de gemeente Rotterdam! Gezien de klachten d.m.v. foto’s, maar ook door informatie in te winnen bij de wijkconciërge en een ondernemer van het winkelcentrum werd al duidelijk dat er een probleem was op het voetpad op de Oude Watering. Hoe lossen we dit probleem op?

Er zijn een aantal ideeën geopperd om de overlast op het voetpad terug te dringen t.a.v. de deelscooters. De gemeente neemt deze nu mee en beziet wat haalbaar en de mogelijkheden zijn. Afgesproken is dat de Beverwaardigheden op de hoogte wordt gehouden als er een oplossing is gevonden. Dat wordt dus vermoedelijk in september bekend gemaakt!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.