Schooltuintjes in Beverwaard zijn begonnen

Schooltuinen Beverwaard
Schooltuinen Beverwaard

Een heerlijk zonnetje met een temperatuur van rond de 16 graden aan de Valkenburgsingel in de Beverwaard. De kinderen van de school de Barketijn waren druk bezig met zaaien en poten van groenten op de educatieve tuin van de gemeente Rotterdam!

De schooltuinen, zoals ze in de volksmond worden genoemd, worden deze week al goed gevuld met poot aardappels, uien, radijsjes en andere zaden. Tuinman Sander heeft het er maar druk mee deze week, want binnenkort is de voorjaarsvakantie er, en dan wordt er niet veel getuinierd. Alles moet in deze week gepoot en gezaaid worden door de circa 180 kinderen die zich kort geleden hebben aangemeld.

Sander had al eerder willen beginnen met de schooltuinen, maar de grond was nog te nat om deze gereed te maken. Overigens een gedeelte van het terrein krijgt in het najaar nieuwe drainage. Dat zal dan na afloop zijn van het schooltuinenproject. Het ziet er overigens nu allemaal nog een beetje kaal uit, maar het duurt niet lang voordat de eerste gewassen straks gaan opkomen.

De kinderen onderhouden niet alleen hun tuintje tijdens de lesuren bij, maar ook tijdens de zomervakantie, want dan is de schooltuin op een aantal dagen ook toegankelijk. Als het schooltuinenproject in het najaar afloopt wordt het oppervlak weer gereed gemaakt voor de winterperiode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.