Judovereniging Hashi en Fysiotherapie Beverwaard slaan handen ineen

Is het raar als een judovereniging en het fysiotherapie in de Beverwaard de handen ineen slaan om te werken aan een gezonder lichaam of om het lichaam soepeler te maken bij fysieke klachten?

Deze samenwerking werd gisteren uitgerold in de judozaal aan de Beverwaardseweg bij JV Hashi. Zij, de judovereniging, kregen enkele weken geleden een verzoek van het  fysiotherapieteam uit de Beverwaard die in het gezondheidscentrum gevestigd is. Sinds april 2008 is het fysiotherapieteam gestart met 2 groepen FITKIDS op de woensdagmiddag. Zij willen ook een andere sport aanbieden voor hun patiënten.

FITKIDS is een fitness- en oefenprogramma dat speciaal voor kinderen met een chronische ziekte en/of beperking is ontwikkeld. Er wordt getraind onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut in een gewone praktijk- of oefenruimte waar ook sporters zonder beperking trainen. Een belangrijk doel van FITKIDS is om de kinderen een nieuwe ‘life-style’ aan te meten waarbij veel bewegen vanzelfsprekend is en vooral ook heel plezierig. FITKIDS is geen vervanging van fysiotherapie. Het leert het kind dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport.

Een FITKIDS-groep bestaat uit kinderen die verschillende beperkingen kunnen hebben, zoals diabetes,  cystic fibrosis, reuma, astma, cerebrale parese of andere chronische aandoeningen. Kinderen die vaak een gedwongen passief leven leiden, met weinig beweging.

Om deze groepen kennis te laten maken met meerdere sporten werd contact opgenomen met judovereniging Hashi in de Beverwaard. Dit resulteerde gisteren in de eerste kennismaking met de judosport voor zowel de patiënten als de fysiotherapeuten. De judosport staat niet alleen bekend om haar discipline, maar ook voor de verbetering van de motoriek bij jonge kinderen, maar ook voor mensen op latere leeftijd.

Onder begeleiding van een judoleraar, en toezicht van een fysiotherapeut werd er judoles gegeven in de meest simpele vorm. Uiteindelijk moet dit resulteren dat zij later ook mee kunnen gaan doen in een sport. Of deze samenwerking tussen de judovereniging, en het fysiotherapieteam nog een vervolg krijgt zal de toekomst uitwijzen!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.