Camera’s P+R Beverwaard krijgen onderhoudsbeurt

P+R Beverwaard parkeerdek
P+R Beverwaard parkeerdek

De camera’s op de P+R Beverwaard krijgt volgens de gemeente Rotterdam binnenkort een onderhoudsbeurt. Dit n.a.v. de vragen die de Beverwaardigheden stelde over de veiligheid van het parkeerdek.

Flinke zwarte strepen zijn er zichtbaar op het wegdek die door snelle bolides zijn aangebracht. Onderlinge straatraces of kicken op het welbekende driften met hun voertuig vindt er ook regelmatig plaats. Veelal zijn deze in de avonduren hoorbaar in de wijk Beverwaard, en die vinden dan plaats op het parkeerdek bovenop de tramremise van de RET.

Hoewel er genoeg beveiligingscamera’s aanwezig zijn zou je verwachten dat er snel een einde gemaakt wordt aan deze gevaarlijke stuntbestuurders, maar dan moeten de camera’s wel kunnen registreren. Nu blijkt dat dit niet helemaal het geval was, en ook niet geheel duidelijk was wie de regie had over deze elektronische waakhonden.

De gemeente laat weten dat de camera’s onder Stadstoezicht Rotterdam kunnen worden uitgelezen. Daarbij moet nog worden aangetekend dat het systeem alleen registreert, en dat er niet live wordt geobserveerd. Na 7 -10 dagen worden de beelden gewist, en daarna wordt er aangevangen met een nieuwe cyclus van opnames. Hoewel zij niet aangeven of deze op dit moment nu uit staan of defect zijn, laat zij wel weten in een reactie dat er binnenkort dus een onderhoudsbeurt gaat plaatsvinden, en zo nodig worden camera’s vervangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.