Onzekerheid over voortbestaan schapenbedrijf blijft

Er bestaat nog steeds onzekerheid over het voortbestaan van het schapenbedrijf van Nico van der Wal aan het Dijkje. Het bedrijf is gelegen op de grens tussen Beverwaard en Bolnes. Deze laatste valt onder de gemeente Ridderkerk. Vorig jaar september begonnen een aantal bewoners, van de in 2009 gerealiseerde woonwijk Waterland, te ageren tegen het bedrijf. Overlast van stank en uitzicht waren de grootste klachten.

Dat was eind september 2016, maar tot op heden is er weinig bekend of het bedrijf daar mag blijven voortbestaan. De handhaving die men eerder aankondigde vanuit de gemeente is er nog steeds niet geweest, want er zouden illegale bouwwerken op het terrein staan dat nu al 25 jaar gevestigd is aan het Dijkje. Binnenkort komen de schapen naar binnen, want dan komen de lammeren, en die gaan geboren worden in de schuur die illegaal zou zijn neergezet.

Kort geleden in december 2016 werd de schapenhouder na een lange tijd van stilte uitgenodigd door de gemeente, maar volgens van der Wal doe je dat in gezamenlijk overleg en niet twee dagen van te voren. “Ik kon die dag ook echt niet”, vertelde hij! Als het bedrijf daar niet kan blijven bestaan betekent dit het einde voor de schapenhouder. Daarmee zullen ook alle schapen weg moeten die nu nog op de dijken staan van Oud IJsselmonde en Ridderkerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.