Nieuw sportcomplex op Varkenoord krijgt al vorm

Impressie nieuw Varkenoord
Impressie nieuw Varkenoord

Op dit moment is men bezig om het sportcomplex Varkenoord om te bouwen tot een van de modernste in Rotterdam. Daarvoor moesten een aantal aanwezige voetbalverenigingen voor fuseren, maar als de bouw zich in dit tempo voortzet kunnen de verenigingen waaronder ook hockeyclub Feijenoord hun intrek nemen in de fonkelnieuwe accommodatie voor de zomermaanden, en dan kan na de zomerstop het nieuwe seizoen beginnen op het vernieuwde Varkenoord aan de Buitendijk in IJsselmonde. De voetbalverenigingen DHZ, SV Lombardijen en Maasstad/Tediro gaan dan verder onder de naam FC IJsselmonde.

Volgens een aantal clubiconen binnen SV Lombardijen wordt dat nog een hele kluif om op tijd klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen 2017-2018. De tekeningen zijn er wel, maar we moeten zelf ook nog het bargedeelte realiseren, en de bestuurskamer om maar even een zijstraat te noemen.

Op de vraag of men er blij mee was om te fuseren en te verhuizen dan blijft het even stil onder deze clubiconen met een staat van dienst van tientallen jaren. Dan komt het antwoordt, “hadden we dan een andere keus”? Zij hebben de oprichting van SV Lombardijen in de jaren zestig nog meegemaakt, en er zelf jaren een balletje getrapt. Begin jaren zeventig verhuisde men toen naar Varkenoord naar het onderkomen waar men nu hun thuiswedstrijden speelt op de zaterdag. “We verhuizen maar 250 meter dus dat valt best wel mee”, zo realistisch zijn ze dan ook wel weer. Dat dit het laatste seizoen was in deze accommodatie besefte men maar al te goed, want het oude jaar werd daar uitgeluid. Overigens is deze totaal op, mede gelet op het feit dat het allemaal lang duurde voordat het bekend werd dat het sportcomplex vernieuwd ging worden en dat er gefuseerd moest worden met andere verenigingen.

Huidige accommodatie SV Lombardijen
Huidige accommodatie SV Lombardijen

Het nieuwe onderkomen heeft straks een multifunctionele uitstraling aan de buitenkant. Op de begane grond zijn de kleedkamers gesitueerd. Daar bovenop komen drie kantines over de gehele lengte. Voor de toeschouwers zal het een genot zijn om daar een wedstrijd te kijken. Vanuit de kantine kan men het terras oplopen welke zicht geeft op de sportvelden. Het dak van de kantine wordt aangelegd in de vorm van een trap en deze doet dan dienst als tribune. Het ziet er zeer fraai uit.

Inmiddels zijn er kunstgrasvelden aangelegd waar men nu al gebruikt van maakt, en daar komen ook nog hockeyvelden bij. De nu nog aanwezige atletiekbaan gaat dan verdwijnen. De structuur van de wegen op het complex zal gaan veranderen, en daarvoor zijn er al een aantal nieuwe bruggen aangelegd zodat de contouren van het vernieuwde Varkenoord al enigszins zichtbaar is.

Contouren nieuwe accommodatie worden zichtbaar
Contouren nieuwe accommodatie worden zichtbaar

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.