Nieuwe brug naar het eiland draagt nieuwe naam “de Arend en de Zeemeeuwbrug”.

De nieuwe brug vanaf het Hoendiep naar het Eiland van Brienenoord heeft een nieuwe naam gekregen! Het draagt vanaf begin augustus 2021 “de Arend en de Zeemeeuwbrug”!

De Arend en de Zeemeeuwbrug

Een paar maanden geleden werd de oude gelijknamige brug over Zuiddiepje gesloopt voor een nieuwe die alleen te gebruiken is voor voetgangers en fietsers van -en naar het eiland van Brienenoord waar anderhalf jaar aan een metamorfose is gewerkt. Deze nieuwe onlangs geopende Arend en de Zeemeeuwbrug maakt onderdeel uit, samen met de nieuwe Ben Schopbrug, van het rondje stadionpark voor wandelaars en fietsers!

In het verleden waren De Arend en de Zeemeeuw clubhuizen op het eiland. Opgericht in de vorige eeuw waarvan er meerdere in Rotterdamse buurten te vinden waren, en waar dus er één van op het eiland van Brienenenoord stond. Dit was o.l.v. het Instituut voor de Rijpere Jeugd! Het clubhuis werd in 1936 gebouwd.

Een aantal jaren geleden werd het oude gebouw van de Arend en de Zeemeeuw gedemonteerd, en met de slooprestanten werd er een circulaire nieuwbouw genaamd Buitenplaats Brienenoord neergezet letterlijk op de locatie waar het oude clubgebouw stond voor de jongens en de meisjes. Nu doet de Buitenplaats Brienenoord al weer enige tijd dienst voor meerdere activiteiten!

Buitenplaats Brienenoord

De oude ophaalbrug moest dus wijken voor deze nieuwe brug, die begin jaren zestig van de vorige eeuw werd aangelegd, i.v.m. de bouw van de metrotunneldelen die vervaardigd werden in het bouwdok op het eiland! Hoewel de karakteristieke ophaalbrug na jaren van dienst dit jaar moest wijken voor de nieuwe loop/fietsbrug, is de nieuwe brugnaam toch nog enigszins verbonden aan de geschiedenis van het eiland van Brienenoord.

Oude brug over het Zuiddiepje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.