Tweedehands warenhuis ‘Het Goed’ geopend

Filiaal Het Goed aan de Kinderdijkstraat

Afgelopen vrijdag 20 augustus was het druk aan de Kinderdijkstraat 43, gelegen op het industrieterrein aan de Hordijk-West. Volgens filiaalmanager Bas stond er al een dikke rij met mensen te wachten voordat deur om 10 uur open ging van de nieuwe vestiging op Zuid! In de regio zijn er nu acht vestigingen waaronder vier in Rotterdam, waaronder deze onlangs geopende vestiging die in de missie past van Het Goed die zijn oorsprong heeft in Emmeloord, en in totaal 29 vestigingen heeft in Nederland!

De missie is werk maken door hergebruik. Dit bereiken we door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Alle gebruikte spullen die dagelijks bij onze kringloopwarenhuizen binnenkomen, sorteren we zorgvuldig. Het gaat om producten als kleding, dekens, schoenen, huisraad, meubels, fietsen, speelgoed, boeken en elektronica. Commercieel directeur Elles Kempers sprak tijdens de opening haar trots uit en benadrukte dat de missie van Het Goed op dit moment relevanter is dan ooit.

Meubels

Elles Kempers benadrukte ook hoe belangrijk Het Goed het vindt dat mensen kunnen meedoen. Dus wie je ook bent, wat je ook kunt, Het Goed kijkt of ze een werkplek kunnen bieden. In Rotterdam doet Het Goed dat samen met de gemeente, maar ook met de WSW, Stroomopwaarts, reclassering, de fietswerkplaats en met het Albeda College. Uiteraard is er ook intensief contact met de Milieustraten in Rotterdam. Allemaal samenwerkingen die bijdragen aan het bouwen aan een circulaire samenleving en duurzaam werk voor iedereen.

Wie een bezoek brengt aan de winkel kan niet alleen op zoek naar meubilair, kleding of kinderspeelgoed, maar zeker ook naar kunst en kitsch! Er staat heel wat moois tussen voor de liefhebbers en kenners? Daarnaast wordt er ook nog een kopje koffie of thee geserveerd tegen betaling.

Maandagmiddag was het er weer druk, en wie denkt dat ‘Het Goed’ voor de bezoeker is met de kleine beurs heeft het mis! Er wordt driftig door vele bezoekers gesnuffeld tussen al die tweede hands goederen die dus nog een tweede leven tegemoet gaan! Overigens alles wat er binnenkomt wordt wel gecontroleerd voordat het in de schappen wordt uitgestald, volgens filiaalmanager Bas!

Medewerker Sharon van Het Goed

Ondanks dat de winkel pas open is moet er nog veel uitgepakt worden. Medewerker Sharon, die de kassa bediende moest ook nog vele kratten uitzoeken met goederen en uitstallen in de winkel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.