Lang ongebruikte trucks gaan de weg weer op

Twee trucks op 4 augustus weggesleept

De maandenlang geparkeerde Roemeense trucks op het openbare parkeerterrein aan de Edo Bergsmaweg gaan de weg weer op. Althans de drie die daar nu nog staan geparkeerd.

Op 4 augustus werd er lekkage van dieselolie ontdekt bij één van de trucks. Volgens een chauffeur die daar dagelijks ook zijn voertuig parkeert, stonden de vijf trucks al sinds vorig jaar november daar op het parkeerterrein! Men had kort geleden geprobeerd om diesel te stelen uit de tanks van een voertuig, maar dat was dus fout gegaan en er liepen liters over de straat. Twee van de vijf trucks werden toen afgevoerd en een bestrijdingsdienst voor incidenten kon daarna de straat schoonmaken.

Vandaag stonden twee medewerkers van de trucks in een camper te wachten op hulp, want in een eerder stadium werden de accu’s van alle trucks al gestolen! Die waren gisteren al voorhanden en naast de trucks geplaatst. Helaas werden deze afgelopen nacht ook weer gestolen. Dus moest men weer wachten op nieuwe accu’s.

Op de vraag waarom deze voertuigen zo lang onbeheerd stonden werd gemeld dat het transportbedrijf vorig jaar te maken had met een contractbeëindiging van vervoer voor een bedrijf. Inmiddels heeft men sinds kort weer een nieuw contract werd gemeld, dus de trucks kunnen de weg weer op, maar eerst moeten de medewerkers vandaag wachten op nieuwe accu’s!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.