Nieuw geluid bij loodsen van weleer Verolme

Muziekband WLDRF
Muziekband WLDRF
Op zaterdag 7 september maakten fabrieksgeluiden plaats voor muziekklanken aan de Oostdijk, bij de loodsen van Verolme.
De geschiedenis van Verolme kwam weer helemaal tot leven op zaterdag 7 september tijdens het festival van organisator Motel Mozaique. Het was een grote wens, om op dit immense terrein met hijskranen en grote loodsen een festival te laten plaatsvinden. Uiteindelijk monde dat uit in Fabrique Mozaique.

Verolme nu 
Het bedrijf van Verolme bestaat allang niet meer in IJsselmonde, maar het heeft elders nog wel een vestiging. Als men door de hallen heen loopt kan men inbeelden wat hier heeft plaatsgevonden. De echo in de scheepshallen zijn enorm, en af en toe nog hoorbaar in de omtrek door de aanwezige maritieme bedrijven die hier inmiddels weer gevestigd zijn in de loop der tijd. Geplande woningbouw laat nog even op zich wachten.
Bedrijven betrokken
Speciaal voor deze dag waren er excursies over het gehele terrein georganiseerd bij de bedrijven die er nu gevestigd waren. Daar werd over de geschiedenis, het heden én over de toekomst van deze Verolme Boulevard verteld. Organisator Motel Mozaique vindt juist deze tussenfase inspirerend. Om te ontdekken, om te verrijken met culturele programma’s en uiteraard om publiek uit te nodigen.
Avondprogramma
Na de rondleidingen over het terrein werd de avond ingeluid met muziek van diverse populaire muziekbands. Op de scheepshelling trad Spinvis op, en niet veel later ging het festival verder met muziek van WLDRF tussen de twee grote loodsen. Een prachtig decor, vooral toen de ondergaande zon vat kreeg op de vele ramen van een loods, en zorgde voor een doorschijnende oranje gloed. Het aanwezige publiek genoot van deze relaxte ambiance onder het genot van een drankje en een hapje.