Wereld Havendag festival Farbrique Mozaique, in loodsen Verolme gaan door

Festival activiteiten op voormalig Verolme Terrein
Festival activiteiten op voormalig Verolme Terrein

Gisteren meldde de Beverwaardigheden over de Wereld Havendag festiviteiten in de oude loodsen van Verolme aan de Oostdijk. Deze worden gehouden op zaterdag 7 september van 10:30 tot 22:30 uur. omwonende waren niet op de hoogte gesteld van eventuele ovelast. Via de gebruikelijke kanalen is er getracht om de vergunning van dit evenement op te sporen, maar er bleek dat geen vergunning was afgegeven door onze deelgemeente IJsselmonde.

De belastende ambtenaar van de deelgemeente IJsselmonde liet weten dat de aanvraag van de vergunning door omstandigheden niet op tijd in behandeling kon worden genomen. Dus plaatsing in de huis aan huis bladen was niet meer mogelijk. Vanmiddag op 6 september kreeg men groen licht om Farbrique Mozaique door te laten gaan.

Hoewel normaal gesproken de organisatie rond de 1000 bezoekers trekt zal het dit keer hooguit om 400 bezoekers gaan. De meeste zijn allemaal relaties die per boot of bus worden gebracht naar het Verolme terrein. Kaarten aan de poort zullen weinig tot niet verkocht worden verwachten zij, i.v.m. de afstand van het centrum tot het terrein van Verolme. Verder hebben de activiteiten de nadruk op de culturele inslag, en daarmee trekken we ook rustig en relaxed publiekHet programma dit weekeinde heeft ook als nadruk informatief en cultureel maar met een muzikale omlijsting. Het informatieve bestaat uit het feit dat we verleden, heden en toekomst van het terrein uitlichten. Dit zijn de tochten over het terrein en wat voor ons betreft ook het hoofdprogramma is.

Voor meer info www.festivals.nl