Niet iedereen blij met o-Bike deelfiets

o-Bike

Nog geen maand na de invoering van o-Bike in Rotterdam beginnen de bewoners zich af te vragen of dit nu een welkome aanvulling is voor de stad.

Toch handig als je een fiets kan lenen die je op elk gewenste plek kan achterlaten en weer kan gebruiken? Je mag de o-Bike niet in je schuur zetten of met een apart slot vastzetten. Ook moet men een borg van €79,= betalen. Dus er zitten wel wat voorwaarden aan.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de OV-fiets, heeft oBike geen vaste stallingsplek. Via het gebruik van een smartphone kan men deze fiets reserveren, en voor maar €0,50 per half uur gebruiken. Via de QR code kun je de fiets van slot afhalen.

Je kunt er punten mee verdienen als je een mankement aangeeft of als je een fiets aantreft die op een verkeerde plaats staat. Dan krijgt de gebruiker vóór jou strafpunten? Laten we even duidelijk zijn, ook deze fietsen worden door de gemeente verwijdert als deze verkeerd gestald staan. Afgelopen week stonden er al een behoorlijk aantal bij het fietsendepot van Stadsbeheer!

De ergernis bij de inwoners van Rotterdam zit hem in het feit dat de fietsen nu al overal rondslingeren in ons straatbeeld. Ook in het winkelcentrum de Beverwaard staan er twee, en aan de overzijde aan de Rhijnauwensingel. Overigens staan deze netjes op de plaats waar ze horen te staan. Ook bij het OV knooppunt aan de Rotterdamseweg met de Cannenburgstraat staan ze netjes gestald.

Daarmee ontstaat weer het volgende probleem. Er blijft dan weer te weinig stalling over voor mensen met een niet o-Bike.  We moeten gaan vrezen dat de krantenkoppen er over een aantal maanden er heel anders uit zullen gaan zien t.a.v. deze deelfiets in Rotterdam. Wethouder P. Langenberg(Verkeer en vervoer) in onze stad is euforisch met de o-Bike , maar die euforie is bij de gewone Rotterdammer iets minder aanwezig! Op de sociale media wordt de ergernis over deze deelfiets niet onder stoelen of banken gestoken. Die gele stalen rossen zorgen  nu al voor de nodige problemen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.