Cultuurhistorische Huys en Tuindag op ten Donck

Tuin van het Huys ten Donck

Het Huys ten Donck in Ridderkerk, en op steenworp afstand van Rotterdam Zuid-Oost, organiseert een cultuurhistorische zaterdag op 29 juli a.s.

Na het succes van de lente-, zomer- en herfstrondleidingen op Het Huys ten Donck vorig jaar ter ere van ons 270-jarig bestaan, bieden we ook dit jaar weer rondleidingen op inschrijving aan in alle seizoenen. De eerstvolgende rondleiding is in de zomer, op zaterdag 29 juli 2017. U krijgt een rondleiding door Het Huys ten Donck zelf, kunt tussendoor genieten van een kleine high-tea en wordt vervolgens meegenomen door onze gids om een mooie wandeling te maken door het eeuwenoude Engelse landschapspark.

In het Huys krijgt u een uniek kijkje in de bijzondere ontvangstruimtes, vertellen wij u graag meer over de rijke geschiedenis, de verbondenheid van de familie Groeninx van Zoelen en leert u iets meer over de bijzonderheden van het authentieke en historische interieur. Na een kopje thee of koffie met kleine high-tea wordt u opgehaald door Aart van Dragt van de Natuurvereniging IJsselmonde, die u de rondleiding door het Park zal geven met al zijn kennis en ervaring. Zo krijgt u echt de kans om op deze dag de buitenplaats in haar volle glorie te beleven en met een gemêleerd gezelschap te genieten van de verhalen over de unieke eigenschappen van de buitenplaats en alle bijzondere flora en fauna!

De inschrijving voor zaterdag 29 juli is geopend. De ochtendrondleiding start deze dag om 11:00 (en eindigt rond 13:30/13:45) en de middagrondleiding start om 13:30 (en eindigt rond 16:00/16:15). De voorlopige rondleiding in de herfst staat gepland op zaterdag 9 september.

De prijs is € 35,- per persoon, inclusief kleine high-tea en de rondleiding binnen- en buitenshuis.

Inschrijven kan door een bericht te sturen via ons contactformulier of naar ontvangen@huystendonck.nl. 

De rondleidingen gaan door bij een minimum van 15 personen en we houden een maximum aan van 20 personen per groep.

Bron: Huys ten Donck

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.