Toezegging opknapbeurt voor keuken wijkgebouw de Focus

In maart 2012 werd de keuken geopend

Op 23 maart j.l. heeft wethouder J. Eerdmans de toezegging gedaan in het kader van de ‘Voortgang van het Plan van Aanpak Beverwaard’ om te bekijken of het alsnog mogelijk was om de grote keuken in wijkgebouw De Focus op te knappen. In maart 2012 werd er naast de grote keuken en kleinere keuken geopend door de toenmalige portefeuillehouder E.J. Walraven-Borst van de deelgemeente IJsselmonde, samen met wijkbewoonster Y. de Oude(zie foto). Het oude grote keukengedeelte zou met deze toezegging nu opgeknapt gaan worden!

Wijkgebouw De Focus, gelegen aan de Oude Watering 234 in Beverwaard is eigendom van de gemeente Rotterdam. De lokale welzijnsorganisatie in Beverwaard, de combinatie IJsselmonde (PIT010, IJsselwijs,  A ContourdeTwern), is beheerder van dit pand en is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding alsook voor het coördineren van de verschillende partijen die in dit gebouw hun – deels ook door de gemeente gefinancierde – activiteiten uitvoeren.

Vanwege de extra middelen die beschikbaar zijn gesteld in het kader van het ‘Plan van Aanpak Beverwaard’ heeft het wijkgebouw de afgelopen maanden zowel binnen als buiten een opknapbeurt gekregen. Buiten heeft er een grondige schilderbeurt plaats gevonden; binnen zijn keukenblokken op verschillende verdiepingen en de vloer vervangen zijn er een scherm en beamer opgehangen, toiletten zijn vervangen en ook binnen is geschilderd. Vanwege de lopende toezegging aan de raad en het afwachten van de in mei afgeronde werkzaamheden in het kader van de ‘Plan van Aanpak Beverwaard’ in het wijkgebouw, heeft er de afgelopen weken een inventarisatie plaats gevonden onder alle gebruikers van het gebouw.

Doel was om – na de opknapbeurt buiten en binnen – inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van alle gebruikers. Uit deze inventarisatie is gebleken dat de elektrische bekabeling in de grote keuken op de begane grond niet veilig is. Omdat de gemeente eigenaar is van het wijkgebouw zal dit vanuit de gemeente worden aangepakt.

Verder is gebleken dat er behoefte is aan een extra/nieuwe afzuigkap, een tweetal kookplaten en nieuwe ovens. Door de coördinerende welzijnspartij PitOIO zullen offertes hiervoor worden aangevraagd. Indien passend binnen het budget van de welzijnsaanbieder zullen de kosten hiervoor door PitOIO gedragen worden vanuit hun lopende welzijnsopdracht. Het ligt in de rede dat het opknappen van de keuken voor het einde van het jaar gereed is.

De wethouder hoopt met deze toezegging of het alsnog mogelijk is om te bekijken of de grote keuken in wijkgebouw De Focus, in Beverwaard, opgeknapt kan worden.

Bron: Gemeente Rotterdam, foto Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.