Kindcentrum IJsselmonde later gereed maar zichtbaar en aanwinst voor de wijk

Het Kindcentrum IJsselmonde aan de Heindijk 20 wordt later in gebruik genomen dan is gepland. Eigenlijk had de school in augustus haar deuren willen openen, maar dat wordt nu pas begin 2022! De school is gelegen in gebied Groot IJsselmonde in de wijk Hordijkerveld die begin jaren zestig werd opgebouwd. Het nieuwe school springt er zeker uit als het straks gereed is.

Waar ooit de basisschool ‘De Pit’ stond, en later de naam “de Kubus’ droeg, werd gesloopt om dit nieuwe Kindcentrum IJsselmonde op te realiseren. In februari van dit jaar ging de eerste paal de grond in, en het hoogste punt van de school werd samen met de kinderen gevierd in april!

Het is een pand van twee verdiepingen met veel glaspartijen. Door de overhangende luifels op de bovenste verdieping aan het gebouw moet dit zorgen dat de zon niet hinderlijk naar binnen schijnt en de temperatuur aangenaam blijft.

Het ontwerp sluit aan op de visie op onderwijs & opvoeden van het Kindcentrum en kent geen traditionele klaslokalen. De leerlingen werken in verschillende ruimten en plekken in het gebouw, aldus de website van de nieuwe school. Het gebouw is zeer duurzaam en voldoet aan de eisen van Frisse Scholen, (B)ENG en is gasloos.

Wat het Kindcentrum IJsselmonde nu precies inhoud als school kunt u lezen op hun website.

Bron: Kindcentrum IJsselmonde – Foto’s Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.