Nieuwe accommodatie IJVV de Zwervers en LMO nadert voltooiing

De voetbalverenigingen IJ.V.V. De Zwervers en LMO gaan samen in één clubgebouw aan de Smeetslandseweg in de wijk Kreekhuizen in IJsselmonde! Wie nu over deze weg heen loopt ziet alleen maar een haag van groen waarachter deze verenigingen liggen verstopt. Als men de tijdelijke ingang neemt naar IJ.V.V. De Zwervers word men verrast door een nieuw in aanbouw zijnde accommodatie voor deze twee oude verenigingen!

De nieuwe accommodatie bestaat uit één clubgebouw met 2 kantines, 16 kleedkamers, bijbehorende inpandige ruimten en de direct omliggende buitenruimte. De accommodatie zal gebouwd worden op de huidige parkeerplaats van IJ.V.V. De Zwervers. De bestaande clubgebouwen en bijbehorende opstallen van L.M.O. en IJ.V.V. De Zwervers zullen worden gesloopt.

De oude opstallen van IJ.V.V De Zwervers, opgericht in 1919, die stammen halverwege uit de jaren zestig van de vorige eeuw als we de historie van de vereniging er op na slaan! Ook geldt dit voor LMO die ook na wat omzwervingen na de oprichting in 1937 hun vaste thuisbasis vond in 1967 aan de Smeetlandseweg.

Als alles volgens plan verloopt gaan aan het einde van dit jaar de beide verenigingen hun intrek nemen in de nieuwe accommodatie. Of er al nagedacht is over een naam voor het vernieuwde complex is niet duidelijk. De huidige naam van het complex van IJ.V.V. De Zwervers werd vernoemd naar een boerderij die daar ooit stond, namelijk ‘De Groote Stee’!

Oude opstal kantine IJ.V.V. De Zwervers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.