Educatieve tuinen aan de Valkenburgsingel klaargemaakt voor de winter

De educatieve tuinen aan de Valkenburgsingel in Beverwaard worden klaargemaakt voor de komende winter.

Vincent en Annouk, de beide medewerkers voor Natuurstad Rotterdam, zijn nu bezig in de tuinen om de laatste resten van het groen te verwijderen. Resten van de bloemen- en groente die de kinderen uit de Beverwaard dit jaar hebben verbouwd. Het is nog een hele klus!

Beide zijn bewapend tegen de natte ondergrond met laarzen en waterdichte kledij. Hoewel de zon donderagdochtend even over de tuin scheen, en de prachtige herfstkleuren daar zichtbaar waren rondom te tuin, was de ondergrond behoorlijk nat van de regenbuien van de avond ervoor. Toch is de ondergrond een stuk verbeterd nadat er een aantal jaren geleden een flinke compostlaag overheen was gestort. Die laag doet zijn werk goed!

Inmiddels wordt er stevig doorgewerkt door beide medewerkers die ook wel van een praatje houden. De kruiwagen zit in een mum van tijd vol met groenafval, en wordt leeggestort op de daarvoor bestemde plaats waar compost wordt gemaakt. Die strooit men in het voorjaar weer uit over de tuinen! Daarna begint de educatieve tuin weer met het leertraject voor de kinderen in de Beverwaard.

De educatieve tuinen zijn prachtige, groene oases in de stad, waar kinderen alles leren over de reis van zaadje tot oogst. Bezoekers zijn van harte welkom om een wandeling te maken over de tuin en mee te doen aan de feestelijke activiteiten! Zou mooi zijn, geeft Vincent aan, om de verbintenis met andere organisaties te versterken, zeker voor wat de activiteiten betreft.

Het randpark langs de A16 biedt een kans voor een natuurwandeling met daarbij een bezoek aan de educatieve tuinen aan de Valkenburgsingel? Dit alles om de bekendheid te vergroten, maar zeker ook een bewegwijzering naar de educatieve tuinen zou mooi zijn. Overigens ligt daar ook nog een mooie speeltuin de Stormpolder!

Annouk en Vincent van Natuurstad Rotterdam maken de educatieve tuin winterklaar