Groen tapijt tussen de nieuwe tramrails

Aanrollen graszoden tussen de tramrails

Het begint nu echt wel op te schieten met de vervanging van de tramrails bij de Limbrichthoek. Afgelopen woensdag zagen we er een groen tapijt van gras neergelegd worden tussen de tramrails. Daar gaat nog wel het nodige egalisatiewerk aan vooraf.

Klinkers tussen de tramrails bij de halte

Toch na de weken van in stukgeslagen beton en in stukken gesneden tramrails die afgevoerd moesten worden komt het einde van de werkzaamheden in zicht? De werkzaamheden zijn tot en met 29 oktober! Te hopen dat het weer geen spelbreker is?

Het meeste tijdrovende is toch wel de aanleg van de tramhaltes. Die moeten precies op hoogte worden gelegd. Tussen de tram en de trottoirbanden is het centimeter werk om deze te plaatsen!

Aanleg tramhalte

De bovenleiding, die de tram van stroom voorziet, werd ook nog afgesteld! Tussen de tramrails zit 5,55 m ruimte tot aan het wegdek. Hiervoor gebruikt men een speciale uitschuifbare meetlat om dit uit te meten.

Verder werd er gewerkt aan de loop- en fietspaden, die worden ook weer teruggelegd. Kortom er wordt nog druk gewerkt aan het eindpunt van de tramlijn aan de Limbrichthoek.

Afstellen bovenleiding