Gemeente realiseert oversteekplaats op de Beverwaardseweg bij de Dijkwachtsingel

De gemeente is overgegaan tot het aanleggen van de voetgangersoversteekplaats op de Beverwaardseweg ter hoogte van de Dijkwachtsingel!

Die vraag was aan de toenmalige Gebiedscommissie van IJsselmonde gesteld in 2021 door bewoners uit die omgeving. Er lag wel een soort oversteek bij de Dijkwachtsingel, maar met een minder veilig karakter voor met name de kinderen die daar vaak de oversteken maken naar het skatepark aan het Vosbergenpad en speeltuin de Stormpolder.

Met de nieuwe inrichting moet dat verbeteren, want de oversteek wordt ook van een verkeersdrempel voorzien. Het verkeersbord welke aanduidt dat de bestuurder een voetgangeroversteek nadert wordt ook nog eens extra benadrukt met een gele rand! De bewoners van de Dijkwachtsingel hadden ook nog voor een uitrij/spiegel gepleit, maar die komt er niet zo werd toen gemeld in 2021.

Wanneer de oversteek voor de voetgangers klaar is dat is nog niet bekend. De laatste dagen werkt het weer niet echt mee voor de aannemer. Tot die tijd staan er wel verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden! In een later stadium zal de verkeersdrempel, etc worden aangebracht!