Dijken eerder gemaaid

Dijk aan de Benedenrijweg in Oud IJsselmonde

Is het waterschap Hollandse Delta tot inkeer gekomen of wordt er vanaf nu meerdere keren per seizoen gemaaid?

Een groot deel van de dijk langs de Benederijweg is al gemaaid! Dat is eerder dan de bewoners langs deze dijk gewend zijn. Normaliter werd er tot vorig jaar maar twee keer per jaar gemaaid, namelijk pas in de maanden juni en augustus. Het gras staat dan al meer als een meter hoog voordat de eerste maaimachines arriveren!

Waarom er nu eerder wordt gemaaid geeft te denken, maar vorig jaar ontving deze website een mail van een bewoonster die langs diezelfde dijk woont. Een familielid van haar werd ziek van de hooikoorts door het te hoge gras. Ze woonde naar haar zin, maar sinds het gras twee maal per jaar gemaaid werd was een gedwongen verhuizing niet uit te sluiten, mailde zij! Het indienen van een klacht hielp niet.

Dit was het gevolg van het beleid van het Waterschap Hollandse Delta die een aantal jaren geleden er voor koos om de schapen niet meer in te zetten, maar in plaats daarvan grote maaimachines.

U raad het al het waren de schapen van Nico van de Wal die toen letterlijk het veld moesten ruimen voor de bulderende machines die pardoes ook nog even de dijken kapot reden. Sindsdien, nadat de schapen er niet meer graasden, werd er maar twee keer gemaaid, terwijl de grazers de dijk een groot deel van het jaar kort hielden.

Nu is men dus eerder met de maaiwerkzaamheden begonnen, misschien is men tegemoet gekomen aan de klacht van de bewoonster uiteindelijk? Veel bewoners waren destijds verbolgen over het verdwijnen van de schapen aan de dijk in Oud IJsselmonde!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.