Ark van Noach verlaat Krimpen aan de IJssel

Ark van Noach afgemeerd bij Krimpen aan de IJssel.

De Ark van Noach die afgemeerd ligt aan de kade in Krimpen aan de IJsse gaat daar verkassen! In het voor jaar van 2020 vertrekt het gevaarte richting Israël.

Al dik drie jaar ligt de Ark van Noach aan de kade bij de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel. Het immense bouwwerk is 122 meter lang, 30 meter breed en telt zeven etages. Maar open voor publiek? Dat is de Ark al tijden niet.

Johan Huibers bouwde het schip. In het bouwwerk staan allerlei replica’s van dieren die volgens het bekende Bijbelverhaal aan boord waren. De Ark ging in 2012 open en lag sindsdien in Dordrecht, Rotterdam en nu Krimpen aan den IJssel.

“Vanaf de eerste dag dat we hier aanmeren hadden we problemen”, zegt Johan. Hij mag van de gemeente Krimpen aan den IJssel de boot pas openstellen voor publiek als er een aantal aanpassingen zijn gedaan. Zo is onder meer een bepaalde vergunning nodig, maar die kan hij niet betalen.

Er lijkt dus niets anders op te zitten dan verkassen. Nadat hij eerder zonder succes probeerde de boot in Rio de Janeiro of Seoul te krijgen, meldden geïnteresseerden uit Israël zich. “Dat vind ik wel erg mooi”, zegt Johan. “Er is een plaatsje in de stad Hadera, aan de rivier. Daar wil ik graag aanmeren en de Ark openstellen.”

Volgens Johan is het niet de vraag óf, maar wanneer de boot naar Israël gaat. “Ik ben twee weken geleden teruggekomen na gesprekken met investeerders en de gemeente. Eigenlijk zijn ze dronken van de Ark geworden, zo mooi vinden ze het.”

Johan hoopt dat de boot volgend voorjaar naar Israël gaat. “Dat zou geweldig zijn.” Een afscheidsopening voor die tijd in Krimpen aan den IJssel zit er niet in. “Daar krijg ik geen toestemming voor. Dat is wel een teleurstelling.”

De Ark van Noach zorgde vorig jaar mei in 2018 nog voor overlast in haar omgeving voor de bewoners, meerdere keren ging in de nachtelijke uren het aanwezige alarm af die hen toen uit de slaap hield. Ook in IJsselmonde werd het alarm gehoord.

Bron: RTV Rijmond en Beverwaardigheden, foto Beverwaardigheden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.