Drijvende woningen Havenlofts naar definitieve ligplaats gebracht

De zes gearriveerde Havenlofts in de Nassauhaven

De eerste zes Havenlofts zijn gisteren naar hun defintieve ligplaats in de Nassauhaven gebracht. Deze drijvende woningen zijn op het oude scheepswerfterrein van Verolme opgebouwd, zoals eerder werd vermeld op deze website.  Deze is gelegen aan de Oostdijk in Oud IJsselmonde.

Voor het ransport over de nieuwe Maas kon beginnen werden de woningen eerst op een ponton getild met daarop een aanwezige kraan. Hiermee werden ze naar de Nassauhaven toegevaren. Voor die zes woningen moest men wel drie keer op en neer varen, tussen Oud IJsselmonde en de Nassauhaven die in de wijk Feyenoord ligt. De eerste zes van de in totaal 18 woningen zijn daar gisteren neergelegd.

Twee aan twee worden de woningen daar dan gekoppeld waar eb en vloed aanwezig is.  “Deze havenlofts zijn onzinkbaar” zegt Erik Versteeg projectmanager bij BIK Bouw. “Het ponton is omgebouwd uit piepschuim die is 1,6 meter hoog. Daar zit een betonschil omheen. Die houdt de lucht vast waardoor het opwaarts vermogen krijgt en blijft drijven. Hij kan niet zinken, dat is onmogelijk.”

Bron; RTV Rijnmond, meer info Gemeente Rotterdam

Foto’s; Beverwaardigheden.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.