Drijvende woningen gebouwd op scheepswerfterrein Verolme

Havenlofts gebouwd op oude Verolmeterrein

In de Nassauhaven, de oude industriehaven op de kop van Feijenoord, liggen binnenkort de allereerste drijvende woningen van Rotterdam.

Dit kopte Rijnmond.nl in 2018. Een vreemd idee? Nee hoor, want het project werd een paar jaar geleden aangekondigd en inmiddels zijn achttien huizen gereserveerd volgens een website. De prijs van een Havenloft ligt tussen de vier á vijf ton! BIK bouw bv uit Barendrecht produceert deze woningen.

Deze drijvende woningen genoemd “Havenlofts” worden op dit moment gebouwd op het terrein van de oude scheepswerf van Verolme aan de Oostdijk langs de nieuwe Maas! Wie een blik werpt vanaf de Oostdijk op het oude Verolme terreinbouw kan men zien dat er al twee Havenlofts zo goed als gereed zijn?

Het oude scheepswerfterrein wordt nog steeds gebruikt voor de maritime sector, hoewel Verolme er zelf al jaren hier niet meer gevestigd is!

BIK bouw bv, producent Havenlofts
Nadat de drijvendende woningen gereed zijn zullen deze in het water worden getild en over de nieuwe Maas naar hun nieuwe stek worden gebracht.
Inmiddels zijn er in de Nassauhaven op Rotterdam Zuid sinds vorig jaar voorbereidingen aan de gang waar de Havenlofts komen te liggen! Waneer zij over het water vervoerd gaan worden is nog niet bekend, maar het zal zeker een spectaculair gezicht worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.