Geen huurverlenging asielzoekerscentrum Beverwaard na 1 juli 2021

AZC Beverwaard

Het College van B&W heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) op de hoogte gesteld van het besluit de huur- en bestuursovereenkomst voor het asielzoekerscentrum (azc) Beverwaard niet te verlengen. Dit betekent dat het azc aan de Edo Bergsmaweg 14 per 1 juli 2021 sluit.

Het azc is in de zomer van 2016 in gebruik genomen met de afspraak dat dit een tijdelijke voorziening betrof. De huur- en bestuursovereenkomst die de gemeente met het COA heeft afgesloten loopt af op 1 juli 2021.

Het azc Rotterdam kan maximaal 600 asielzoekers opvangen in de 78 woonunits. Met het COA zal besproken worden hoe de asielzoekers die er bij sluiting nog verblijven tijdig overgeplaatst worden.

Indien de gemeente in de toekomst een nieuw verzoek ontvangt van het COA om asielzoekers in Rotterdam op te vangen, zal de gemeente dat opnieuw beoordelen.

Herontwikkeling locatie Zuidpunt Beverwaard

De gemeente gaat de locatie Zuidpunt Beverwaard herontwikkelen. Hiervoor hebben een aantal partijen wensen ingediend. Onder andere door de RET voor de bouw van een stalling  voor zero emissie bussen. Voor het realiseren van een woonzorgvoorziening, en de wens een locatie te behouden voor de opslag voor de dierenvoedselbank. Daarnaast zijn er met Feyenoord City eerder afspraken gemaakt over de uitbreiding van de P&R en heeft de gemeente de wens om de kruising met de Groeninx van Zoelenlaan aan te pakken. De gemeente gaat een plan opstellen en betrekt de omwonenden hierbij.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.