Zwemverbod mysterie aan IJsselmondsehoofd

Zwemverbod IJsselmondsehoofd
Zwemverbod IJsselmondsehoofd
Bord met verboden te zwemmen aan IJsselmondsehoofd door onbekende geplaatst? Vier instanties weten niets af van dit bord. Klein zwemparadijsje voor jeugd niet gewenst?
Wie het bord met verboden te zwemmen erop heeft geplaatst aan het IJsselmondsehoofd vlak blij de pijlers van de Brienenoordbrug blijft tot nu toe een mysterie. Kort geleden moet het bord er bijgeplaatst zijn boven die van het parkeerverbod (zie foto).
Niets bekend 
Als iemand het zou moeten weten is het de deelgemeente IJsselmonde, maar zij weten het ook niet. Het Havenbedrijf van Rotterdam dan, helaas! Of Rijkswaterstaat! Geen van deze instanties weten iets van het bord of de plaatsing ervan. Bij de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) die de kwaliteit van zwemwater in de gaten houdt is ook niets bekend. De timing van het plaatsen van de aanduiding is ook allerminst vreemd. Zoiets doe je niet aan het einde van een zomer, maar juist daarvoor?
Zwemparadijsje
Hoe clichématig klinkt het allemaal wel bekend, want dat blijkt uit een constatering eerder dit jaar op deze website dat de laatste jaren door bezuinigingen alle buitenzwembaden bijna zijn verdwenen in Rotterdam. Hierdoor trekt de jeugd richting het IJsselmondsehoofd om daar te zwemmen in de Maas. Niet geheel ongevaarlijk, want de stroming kan voor problemen zorgen. Toch valt dit ook wel weer mee, want door het eb-getij en de dan toch al lage waterstand in de rivier valt er een deel droog wat dan gebruikt wordt als strand door de jeugd. Een waar zwemparadijsje waar zij kunnen spelen, zonnen, en zwemmen heel de zomer door.
Mysterie onopgelost 
Hoewel niemand weet door wie het bord is geplaatst met het zwemverbod kun je afvragen wat voor waarde dit heeft, en of men er zich überhaupt wat van aantrekt de komende zomer. In ieder geval blijft het tot nu toe een onopgelost mysterie.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.