Bibliotheek Rotterdam belt oud leden op

De bibliotheek van Rotterdam is tot een heel opmerkelijke conclusie gekomen. De laatste jaren blijken de leden met bosjes tegelijk hun abonnement op te zeggen. Nu is men zojuist begonnen om die oud leden te benaderen per telefoon om te vragen waarom de lezers hun lidmaatschap hebben opgezegd in het verleden.

Daarvoor zijn toch wel enkele oorzaken voor aan te wijzen. Het lezen van een boek kan ook via een E-reader, en deze is handig om mee te nemen voor op vakantie. Bij de bieb kan dit ook maar volgens de website is er een online leestermijn aan verbonden. Veelal gaan ook de aangekochte elektronische boeken in de winkel van hand tot hand. Eigenlijk ging de compact disc op deze manier ook deels ten onder. Verder zijn niet altijd de gewenste titels overal aanwezig zodat men lang moet wachten.

Voor de Beverwaard was het een hard gelag toen op 1 april 2012 de bibliotheek in de Focus haar deuren sloot. De scholen waren er niet blij mee, en evenmin de bewoners die een lidmaatschap hadden. Wel was er nog een service aan huis als zij niet in staat waren de bibliotheek te bezoeken aan de Herenwaard. , maar niet duidelijk is of leden daar gebruik van maken  De bibliotheek is niet zo stoffig als men denkt er zijn vaak nog veel meer dingen te beleven en te ontdekken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: