Zienswijze windmolens van start

Windmolen Capelle aan de IJssel

De Provincie Zuid Holland maakte onlangs bekend dat er tientallen windmolens geplaatst gaan worden in onze regio Rotterdam, maar belanghebbende waaronder bewoners, maar ook gemeenten zijn het niet altijd eens met de bepalen locaties voor die windmolens.

Onze energiebronnen zoals aardolie maar vooral gas zullen niet eeuwig zijn en daarom zoekt Nederland en haar Provincies naar alternatieven om stroom duurzaam op te wekken. Je kunt gebruik maken van water-getijde, of zonnepanelen etc…, maar windmolens behoort al jaren tot de mogelijkheden. Deze nieuwe generatie windmolens, zoals nu gesitueerd naast de van Brienenoordbrug levert maar liefst 3 megawatt stroom per jaar op, goed voor 2600 huishoudens van stroom te voorzien.

Nadeel, ze tasten het landschap aan en kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Hoewel er nog geen sprake is van klachten van de windmolen naast de van Brienenoordbrug tot nu toe waren de bewoners van de wijk Waterside in Oud IJsselmonde, gelegen langs de Maas, erg verrast over de plaatsing van die windmolen. Zij wisten namelijk niets af van de komst van deze windmolen waar zij nu tegenaan kijken!

Nu er bekend is dat er aan de overzijde van de Maas weer windmolens bij komen maken die bewoners van IJsselmonde opnieuw zorgen? Waar komen deze te staan, hoe hoog worden deze windmolens, en hoe zit het met het geluidoverlast?

De Provincie Zuid Holland heeft daarvoor een inspraaktermijn ingesteld die duurt tot 27 april 2017. Daarnaast zijn er ook inspraakavonden georganiseerd over de komst van de windmolens, maar (Oud)IJsselmonde is daar niet in opgenomen. Waarom? Aan deze zijde van de Maas wonen toch ook mensen die gebaat zijn bij deze informatie?

Na de zomer maakt Provinciale Staten een definitieve keuze van locaties die geschikt zijn om windenergie te realiseren, maar via een ingediende zienswijze kunt u reageren op de plannen tot plaatsing van de windmolens die nu dus nog niet definitief is. Het kan dus zijn dat een zienswijze van belanghebbende invloed heeft op de te bepalen plaats waar de windmolen uiteindelijk komen te staan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.