Vve Waterside hekelt onwetendheid gebiedscommissie inzake bouw windmolen

Windmolen Capelle aan de IJssel

Gisteravond tijdens de Gebiedscommissie vergadering van IJsselmonde hekelde de Vve van de Waterside de onwetendheid van deze commissie inzake de bouw van de windmolen op het grondgebied van Capelle aan de IJssel.

Sommige vinden het een “Landmark”, maar de bewoners van de wijk Waterside in Rotterdam vinden het maar niets dat deze grote propeller het uitzicht verpest aan de overzijde van de Maas pal naast de van Brienenoordbrug. Daar kwam nog bij dat de inspreker te horen had gekregen dat er nog twee van die windmolens eventueel geplaatst gaan worden aan het Kralingseveer, dit valt onder Rotterdams grondgebied, en daar maakte hij zich zorgen over.

In de kwestie van de onlangs geplaatste windmolen in 2016 naast de van Brienenoorbrug viel de Gebiedscommissie niet veel te verwijten, omdat zij daarvan niet op de hoogte waren gesteld. Dergelijke informatie moeten zij toch verkrijgen via de gemeente van Rotterdam of Capelle aan de IJssel? Zo ga je toch niet met buren om? Toch wees de inspreker fijntjes naar de informatie die hij vond op het internet over de bouw van eventuele nieuwe windmolens die voor iedereen toch openbaar was!

Dat er geen enkel bezwaar kwam vanuit bewoners van de Waterside lag dan ook wel voor de hand. Hoe konden zij weten dat er een joekel van een windmolen voor hun neus werd neergezet. Het geeft te denken!

In een eerder artikel laat de bouwer HVC weten dat sinds 2012 alle procedures netjes zijn doorlopen, en dat er geen enkel bezwaar was aangetekend! De vraag is eerder of de gemeente Rotterdam wist dat de windmolen op zeer korte afstand van haar stadsgrens met Capelle gebouwd ging worden, en waarom de gebiedscommissie van IJsselmonde (destijds deelgemeente) daarvan niet op de hoogte is gebracht?

Sinds november 2016 is de windmolen in werking gesteld, en afgezien dat niet iedereen blij is met deze joekel van bijna 100 meter hoog zal de gebiedscommissie van IJsselmonde zulk soort zaken nauwlettender moeten gaan volgen in de toekomst, mits zij op de hoogte worden gesteld hiervan!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.