Zestig nieuwe bomen voor Beverwaard

Bomenplanten in de Beverwaard

De Beverwaard is een groene wijk waarin veel bomen staan, en die bomen die worden door de gemeente gecontroleerd. Elke winter zien we dat bomen worden weggehaald omdat deze ziek zijn en/of een gevaar vormen! In de meeste gevallen komen er nieuwe bomen voor terug.

Vandaag was er een groen-aannemer bezig om de eerder gerooide bomen te vervangen door nieuwe jongere exemplaren terug te plaatsen, dit gebeurt op meerdere plaatsen in de wijk. Volgens de aannemer staan er zestig op zijn lijstje voor Beverwaard. Hiervoor heeft men de tijd tot 15 maart i.v.m. de aankomende lenteperiode, waar in meerdere gebieden ook nog bomen moeten worden geplant. Totaal zo’n 3000 bomen!

De medewerkers van ID Verde zagen we donderdagochtend bezig op de Nemelaersingel, daar werden drie jonge bomen geplant van dezelfde soort die eerder waren gerooid. Meerdere soorten bomen lagen dan ook op de aanhangwagen om geplaatst te worden vandaag! Via een app kunnen zij zien welke boom en waar deze geplaatst moet worden. Deze gegevens komen dan weer terecht bij de gemeente Rotterdam afdeling groen!

Aanbrengen steunpalen

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.