Woontoren verrijst naast de Van Brienenoordbrug

Woontoren naast het Zalmhuis

De transformatie van het businesspark Rivium tegenover Oud IJsselmonde gaat gepaard met de bouw van een enorme grote woontoren naast het Zalmhuis langs de nieuwe Maas.

De woontoren maakt deel uit van het Nieuwe Rivium die in de gemeente Capelle aan den IJssel, en de komende jaren gerealiseerd wordt.

De gemeente werkt aan een ontwikkeling van een woon-, werk-, en verblijfsgebied, aan de rand van Capelle aan den IJssel. Het Rivium is nu nog een bedrijventerrein, dat grotendeels bestaat uit lege kantoorpanden. Een enkel kantoorpand wordt getransformeerd naar woningen, en een groot deel van de panden worden gesloopt en vervangen door moderne woontorens. In totaal worden er met deze ontwikkeling zo’n 5.000 woningen aan Capelle toegevoegd, zowel huur- als koopappartementen. Het Nieuwe Rivium wordt een hip woon-werkterrein, met diverse voorzieningen zoals horecagelegenheden en detailhandel. In februari van dit jaar zijn de eerste woningen opgeleverd, en binnen een paar jaar moeten de eerste nieuwe woontorens af zijn.

De nieuwe woontoren krijgt 550 koop- en huurappartementen met een totale woonoppervlakte van ongeveer 55.000m2. Voor 2000m2 is er ruimte voor horeca en commerciële activiteiten. Totaal komen er 5000 woningen in het Nieuwe Rivium!

Het Nieuwe Rivium zal bediend worden met mobiliteitsoplossingen, waaronder snelle fietsroutes, waterbus, deelauto’s, en bussen. De zelfrijdende parkshuttle wordt straks verder uitgebreid naar het getransformeerde gebied langs de Maas.

Voor de ontwikkeling van de wijk is een Gebiedspaspoort 2.0 opgesteld. Daarin staan beschreven de visie, de kaders en randvoorwaarden voor de transformatie. Het gebiedspaspoort zal na de zomer door de gemeente worden vastegesteld.

Bron: PropertyNL en Gem. Capelle aan den IJssel

Het gebied gaat de komende jaren getransformeerd worden tot

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.