Judoverening in Beverwaard verruilt voorlopig grasmat in voor judomat

Judoka’s Judoverening Hashi weer in training

Judovereniging Hashi uit Beverwaard heeft zijn lessen naar buiten verplaatst. Het is namelijk voor sportscholen nog steeds niet toegestaan om binnen te sporten. Daar komt nog bij dat judo een kontaktsport is! Vanaf half maart lag de tatami in de dojo van deze vereniging er ook ongebruikt bij.   Dus moest men iets verzinnen om de lessen op te starten, om die 1,5 meter in acht te houden! Was dat mogelijk?

Woensdagmiddag verzamelden de eerste aangemelde groep judoka’s zich, in een judojas, voor de deur aan de Beverwaardseweg. Opgelucht en blij waren zij om eindelijk, zij het in een aangepaste judoles, te starten sinds de lockdown!

Het werd dus een les in de buitenlucht gelegen naast de Dojo midden in het groen die de Beverwaard rijk is. Als het weer blijft meewerken is dit goed te doen. De groene grasmat is dus voorlopig even ingeruild voor de tatami. Met die 1,5 meter kwam het wel goed, de sensei had voor extra lange judobanden gezorgd waarmee de lessen dus nu weer hun doorgang kunnen vinden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.