Winkel voor de minima opent deuren in Keizerswaard

B van Hemmen opent de Swingmarket
B van Hemmen opent de Swingmarket

Onder veel belangstelling, waaronder landelijke pers, is vandaag de Swingmarket van de “Stichting Met Zuid” geopend door burgemeester Bram van Hemmen van Sliedrecht(CDA) in het winkelcentrum van Keizerswaard. Hij, voormalig portefeuillehouder van IJsselmonde, prees de manier waarop de stichting oog had voor de medemens in deze moeilijke tijden. Samen met fractievoorzitter Sven de Lange van het CDA Rotterdam, die de taken van van Hemmen overnam na diens vertrek naar Sliedrecht, verrichten zij samen de opening van de winkel voor de minima.

De Swingmarket is een sociale winkel, en het is voor iedereen toegankelijk, maar minder bedeelden kunnen er met een pasje gratis boodschappen doen. De winkel is er voor mensen die, om wat voor reden dan ook, niet meer bij de voedselbank terecht kunnen. Om voor de Swingmarket in aanmerking te komen, moet wel een aanvraag ingediend en goedgekeurd worden.

Initiatiefneemster Marij de Ronde in interview met RTL4
Initiatiefneemster Marij de Ronde in interview met RTL4

De winkel is voorzien van een groot aanbod van voedsel net zoals in een normale supermarkt. Vers brood, en fruit is daar verkrijgbaar. Dat laatste wordt weggehaald bij een bedrijf in Breda. Grote partijen die overblijven wordt door de Swingmarket opgekocht, Non-food artikelen worden veelal bij faillissementen weg gekocht. Zo liggen er nu kleding artikelen in de schappen van bijvoorbeeld Björn Borg, om maar een voorbeeld te noemen. De inrichting van de winkel komt ook voort uit het opkopen van faillissementen. Daarnaast worden ook veel artikelen in Duitsland ingekocht.

De Swingmarket is niet nieuw, want voorheen zat deze gevestigd in de wijk Groenenhagen, ook in IJsselmonde. Deze wordt door vele vrijwilligers draaiende gehouden. Door omstandigheden werd er gekozen voor een verhuizing naar de Keizerswaard waar de komende vijf jaar de deuren open staan voor het publiek met een kleine beurs.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.