Wijkraad Beverwaard geïnstalleerd

Woensdagavond zijn de wijkraden van IJsselmonde geïnstalleerd in een speciaal hiervoor ingelaste vergadering in het Podium van Islamunda. Eerder op de dag werden alle Rotterdamse wijkraadsleden van de 39 wijkraden beëdigd door Burgemeester Abouthaleb in het stadhuis van Rotterdam.

Voor het gebied IJsselmonde zijn er nu drie wijkraden nl, Beverwaard, Lombardijen en Groot-Oud IJsselmonde. Die laatste wijkraad heeft 9 leden, Beverwaard en Lombardijen hebben er elk 7! Die moeten dit nieuwe bestuursorgaan de komende 4 jaar gaan vertegenwoordigen in drie gebieden van IJsselmonde nadat de Gebiedscommissies in Rotterdam zijn opgeheven na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen 16 maart!

Hoewel vanaf nu IJsselmonde 3 wijkraden heeft werden deze apart in een vergadering geïnstalleerd door een aangewezen ambtenaar vanuit Rotterdam. Na een korte voorstel ronde door de kersverse nieuwe wijkraadsleden van Beverwaard moest er nog één wijkraadslid worden beëdigd. Door omstandigheden kon hij eerder op deze dag niet aanwezig zijn op het stadhuis. Via een live videoverbinding werd hij beëdigd en geïnstalleerd tijdens deze speciale vergadering.

Beëdiging en installatie Dhr. A.D. Mathura via videoverbinding

Zoals het er nu naar uit zal zien worden de vergaderingen van de wijkraad Beverwaard gehouden in de IJsselburgh! Op 10 mei staat de eerste gepland, en de afspraak is op de 2e dinsdag van de maand deze vergaderingen te houden.

Uiteraard moet een wijkraad ook een voorzitter hebben. Na deze vraag te hebben neergelegd bij de wijkraad werd er unaniem via een stemronde op papier gekozen voor dhr. Aad Broer!

In de wijkraad van Lombardijen wordt deze in de eerstvolgende vergadering gekozen. Voor de wijkraad Groot-Oud IJsselmonde werd dhr. Luuk Wilson gekozen tot voorzitter.  

Wijkraadsleden Beverwaard vlnr. Mevr. E.J. Vliet, Dhr. R. Avci, Dhr. A. Broer, Mevr. M. van Heijzen Berghout, Mevr. L. IJzerdoordoorn, Dhr. D.L. Pavion