Vrachtwagen ramt hekwerk op de Oostdijk

Hekwerk flink beschadigd op de Oostdijk

Elk jaar wordt er op de Oostdijk bij Oud IJsselmonde het hekwerk van het waterschap aan flarden gereden. Voor dit jaar staat de teller al weer op twee!

Eerder dit jaar werd het hekwerk t.h.v. het Oude IJsselmondsehoofd – in de lange bocht – ook beschadigd. Daar bleef gelukkig het hekwerk nog redelijk overeind staan hoewel deze waarschijnlijk gerepareerd moet gaan worden door de eigenaar van de dijk, Waterschap Hollandse Delta?

Dan kan men gelijk extra palen en meters gaas meenemen om de schade te herstellen die vorige week week is ontstaan bij de oversteek voor voetgangers en de bushalte op de Oostdijk. Bij navraag aan bewoners – waar het ongeval pal voor hun deur plaatsvond – leerde dat zij niets hadden gemerkt van het ongeval die waarschijnlijk eenzijdig was? (Inmiddels is de schade sinds woensdag 20 april hersteld)

Een andere bewoners wist te melden dat het om een ongeval ging die midden in de nacht had plaatsgevonden. ” Sinds er op het voormalige Verolme terrein transportbedrijven zijn gevestigd, rijden er vooral ‘s avonds en ‘s nachts grote aantallen soms zwaar beladen vrachtwagens met een te hoge snelheid over de dijk”, wist de bewoner te melden!

De stille getuige van het ongeval was een afgebroken spatbord van het voertuig die op de dijk lag in het gras! Verder was er over een kleine 50 meter het hekwerk kapot gereden die dus gerepareerd moest worden. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend en evenzo of er politie bij aanwezig is geweest!

Oostdijk richting Beverwaard / Bolnes

Een paar jaar geleden is de kruising met de Beverwaardseweg aangepast. Verkeer uit Beverwaard moet sindsdien voorrang verlenen op verkeer rijdend op de Oostdijk!

Kort geleden is er mede op advies van de politie nog een doorgetrokken streep aangebracht op de gehele Oostdijk. Hiermee werd een inhaalverbod ingesteld.

Bij de betreffende bushalte – waar dit ongeval vorige week plaatsvond – heeft men vorig jaar het witte verdrijvingsvlak al in een eerder stadium opgehoogd tegen het inhalen op de smalle (Oost)dijk! Toch zijn er nog steeds bestuurders die links deze opgehoogde verdrijvingsvlak gebruiken om in te halen als de stadsbus bij de halte staat! Gevaarlijk omdat daar ook een voetgangers oversteek is gelegen.

Volgens een bewoner in de wijk Waterside zijn die racende vrachtwagens op de Oostdijk echt een probleem. En heel gevaarlijk!