Schaapskudde Stadsherders in IJsselmonde gearriveerd

Vanochtend vroeg is de schaapskudde van de Stadsherders in IJsselmonde gearriveerd! Zoals elk jaar komt er wel een kudde vanaf Noord richting Zuid gelopen over de Van Brienenoordbrug naar het gebied IJsselmonde. Diegene die per fiets of brommer over de brug moest rijden had een goede reden om iets later op zijn bestemming te komen. Het werd dus achteraan sluiten op de brug achter de kudde.

Kudde op de Schaardijk

Om negen uur vanochtend vertrok de schaapskudde vanaf de Schaardijk richting Zuid! De eerste meters gingen over een stuk dijk, maar al snel liepen de wollige dieren over het asfalt van die dijk richting de Van Brienenoord. De aanwezige honden – de border collies – corrigeerde de schapen als deze te ver buiten de kudde dreigden te geraken!

De brug lag in het verschiet en daar werd de pas er flink ingezet door de twee Stadsherders. Een Stadsherder aan de voorzijde, en aan de achterkant van de kudde. Helaas moesten de gebruikers van de brug dus even halt houden als de kudde passeerde, de meeste maakte er gebruik van om deze vast te leggen op de foto, want het is niet elke dag dat je een kudde met schapen op de brug tegen komt.

Border Collie houdt de kudde scherp in de gaten

Na een wandeling van circa 40 minuten komt de kudde in IJsselmonde aan in een afgezet gebied tussen de Adriaan Volkerlaan en de Koninginneweg. Daar begon de eerste graasronde op Zuid in IJsselmonde die de komende maanden weer rondtrekt in het gebied!

Over de fietstraverse op IJsselmonde

Kudde aangekomen op hun eindbestemming