Wijkmuziekschool komt naar je toe

Wijkmuziekschool in Wijkgebouw de Focus, Beverwaard

“Als kinderen om welke reden dan ook niet naar de muziekschool kunnen, dan komt de muziekschool naar de kinderen toe”!

Dat was de opzet van Wijkmuziekschool. De SKVR Wijkmuziekschool: een echte muziekschool in de wijk, laagdrempelig, op een vertrouwde plaats, samen met vriendjes en vriendinnetjes van de eigen school of uit de buurt.

Het is een laagdrempelige manier om instrumentale muzieklessen te volgen voor kinderen die hier om verschillende redenen niet toe komen. Kosten spelen hierin een belangrijke rol, maar ook is de afstand naar een reguliere muziekschool soms te groot. De SKVR Wijkmuziekschool is voor deze kinderen een goed alternatief. Deelnemen kost € 50,- per jaar.

En zie daar, vanmiddag waren zij weer druk aan het oefenen in een zaal van het wijkgebouw de Focus in Beverwaard. Een kleine dertig kinderen die trompet, viool, gitaar en slagwerk bespeelde in meerder muziekstijlen.

De lessen worden gegeven aan 1e en 2e jaars leerlingen, de instrumenten kunnen zij dus huren en mee naar huis nemen om te oefenen. Sommige kinderen hebben al zelf een instrument, die nemen ze dan mee naar de lessen!

De lessen worden begeleidt door de SKVR zelf op meerdere lokatie’s in een wijkgebouw of school. De wekelijkse groepsles wordt eens in de 5 à 7 weken vervangen door een orkestles, en dat was vandaag! Meerdere scholen in een wijk doen hier aan mee.

SKVR heeft 7 Wijkmuziekscholen in Rotterdam. In alle wijken is de opzet hetzelfde: op één vaste dag in de week na schooltijd worden er muzieklessen gegeven door vier SKVR-docenten voor de kinderen uit groepen 6,7 en 8. Aan het eind van het schooljaar is er een groot eindconcert met alle wijkmuziekscholen!

Bron: SKVR, foto Beverwaardigheden.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.