Brandweer zoekt naar gaslek aan Bolnesservliet

Gaslek Bolnesservliet

Donderdagochtend kreeg de brandweer van de Kazerne Groene Tuin een melding van een gaslucht waarneming aan de Bolnesservliet!

Zij waren snel ter plaatse en zette de omgeving af voor eventueel explosiegevaar. Daarna ging men op onderzoek uit waar de gaslucht vandaan kon komen.

Putten in het wegdek werden gecontroleerd met speciale apparatuur, en bewoners werden aangesproken al dan niet aan de deur. Dit bemoeilijkte echter het achterhalen waar de gaslucht vandaan kon komen, omdat niet iedereen thuis was.

Meten in de put

Bij die bewoners werd dan speciale meetapparatuur naar binnen gestoken om te constateren of er in een woning wel of geen gaslucht aanwezig was. Dit gebeurde via de brievenbus! Helaas kon men het lek van de gaslucht niet ontdekken waarna gasnetwerkbeheerder Stedin werd ingeschakeld door de brandweer.

Wel leverde het nog een onvolkomenheid op. Een aansluiting van een brandkraan was slecht gesitueerd, namelijk net naast een parkeervak (zie foto). Hierdoor wordt de aansluiting voor een brankraan bemoeilijkt. Werk aan de winkel voor de gemeente om hier maatregelen voor te treffen?

Brandkraan niet goed bereikbaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.