Hardlopers Marathon aangemoedigd in IJsselmonde

Kopgroep hardlopers passeert 6km doorkomst

De harlopers van de 39e editie van de marathon van Rotterdam werden ook deze keer weer aangemoedigd in IJsselmonde.

Om 10:00 uur klonk het kanonschot voor de start in het centrum van Rotterdam! Nog geen 17 minuten later waren de wedstrijdlopers aangekomen op het 6 km punt op de Ardriaan Volkerlaan. Zij werden begeleid door de nodige motoren van politie. Net zoals op de weg, met motoren van de media, alsmede boven het parkoers was er een helikopter met camera aanwezig voor de live uitzending op tv! Inmiddels stonden toen vele mensen langs het parcours om de hardlopers aan te moedigen!

Toen drie groepen van wedstrijdlopers uit het zicht waren verdwenen duurde het even voordat de overige duizenden hardlopers als een lang gekleurd lint de toeschouwers passeerde via de Adriaan Volkerlaan rechtsaf de Olympiaweg op. De laatste loper passeerde het 6 km punt net even na 11:30 met nog ruim 36 km voor de boeg!

Als eerste ging de de Keniaan Kipserem over de eindstreep op de Coolsingel met een nieuw parkoersrecord, namelijk 2.04.11! De Nederlander Nageeye verpulverde het oude Nederlandse record in een tijd naar 2.06.17, het oude record was 2.08.16.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.