Wie beheert camerasysteem P+R Beverwaard?

 

P+R Beverwaard parkeerdek
P+R Beverwaard parkeerdek

Het is één van de slechts gebruikte P+R terreinen van Rotterdam. Door de weeks staan er nauwelijks voertuigen van forenzen, maar de laatste tijd wordt hij wel goed gebruikt tijdens de wedstrijd van Feyenoord. Voor de rest van de week werd het parkeerdek bovenop de tramremise van de RET als racebaan gebruikt voor sportieve rijders die het nodig vonden om eens lekker te driften op het groene wegdek. Levensgevaarlijke capriolen werden er uitgehaald met de kans om met de auto gekruld tot stilstand te komen om een van de lichtmasten die daar staan.

Kort geleden bond de gemeente de strijd aan met deze coureurs. Men was het kennelijk zat dat het groene wegdek omgetoverd werd tot een zwart plaveisel. Extra trottoirbanden werden over de gehele parkeerplaats gemonteerd in de hoop dat de coureurs zouden afhaken. Dat blijkt effect te sorteren!

Tijdens de bouw van het parkeerdek werden vele camera’s geplaatst om toezicht en veiligheid te garanderen voor gebruikers. Vreemd is wel dat al die tijd, sinds opening in augustus 2011, het racegedrag ongestoord kon plaatsvinden. Nu is alleen de vraag wie beheert dit camerasysteem aan de P+R Beverwaard? De politie verwijst naar de gemeente, die op haar beurt weer naar de RET verwijst, maar geen van allen kan dit bevestigen wie de camera’s beheert. Ook is niet bekend of beelden realtime weergegeven worden of de beelden opgenomen worden om deze eventueel op een later tijdstip te kunnen uitlezen bij onregelmatigheden. Kortom hij blijft allemaal vaag wie het camerasysteem beheert aan de P+R Beverwaard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.