Avondvierdaagse IJsselmonde aan zijden draadje

Veel bewoners in IJsselmonde hebben ooit de Avondvierdaagse gelopen! De vraag is of er dit jaar een editie van deze traditionele loop door IJsselmonde komt?

Zonder verkeersregelaars krijgt de organisatie het niet voor elkaar, aldus organisator mevrouw Rosenbaum. Zij zoeken nog vrijwilligers voor de buitendienst. Het volgende probleem is dat zij niet meer de Emmausgangers kerk kunnen gebruiken als startbureau. We moeten dus aankloppen bij de Welzijnsorganisatie van PIT010 aankloppen of zij een ruimte in het buurthuis van “de Dijk” kunnen gebruiken.

Tevens moet de organisatie van de Avondvierdaagse ook nog uitzoeken hoe het met de waarderingssubsidie zit. Deze werd namelijk afgeschaft, maar men is daar nog wel optimistisch over om een financiële bijdrage te vinden.

De grootste zorg is om vrijwilligers/verkeersregelaars te vinden die tijdens de vier wandelroutes door IJsselmonde die de lopers begeleiden. Gemiddeld lopen er 800 deelnemers mee! Minimaal zijn er 6 verkeersregelaars nodig tijdens de Avondvierdaagse die van 1 t/m 4 juni wordt gelopen. We hopen dat er binnenkort alsnog vrijwilligers zich aanmelden, want dan kunnen zij in een korte opleiding, daar is nog genoeg tijd voor.

De Gebiedscommissie voorzitter van IJsselmonde N. Swaneveld, die op de hoogte werd gesteld van deze problemen doet een oproep aan IJsselmondenaren om zich vrijwillig in te zetten voor de Avondvierdaagse van IJsselmonde. Zij kunnen zich melden per email [email protected]

Eén antwoord op “Avondvierdaagse IJsselmonde aan zijden draadje”

 1. Willem de Vries 15 mei 2015, 13:14:50

  Bijzonder triest dat de avond4daagse in IJsselmonde toch niet plaats kan vinden. Speeltuin Varkenoord heeft na bovenstaand bericht en na bemiddeling van Norbert Swaneveld contact opgenomen met de organisatie en startlocatie en vrijwilligers aangeboden. De organisatie heeft aangegeven een andere locatie te willen en ook vrijwilligers hiervan te gebruiken.

  Tot mijn verbazing gaat toch de avond4daagse niet door.

  Na contact te hebben gezocht met de organisatie, krijg ik te horen dat vanwege gebrek aan vrijwilligers, zoals verkeersregelaars en iemand die de route,s maakt, daarom niet door gaat. Dit terwijl speeltuin varkenoord vrijwilligers en locatie had aangeboden.

  Ontzettend jammer!

  mvgr
  Willem de Vries – Voorzitter speeltuin varkenoord

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: