Werkzaamheden aan tramrails in Beverwaard

Vorig jaar meldde de Beverwaardigheden in augustus dat er aan de tramrails gewerkt gaat worden in 2023. Deze werkzaamheden zijn aanstaande, en heeft gevolgen voor reizigers van de RET. Verder heeft het ook nog gevolgen voor het autoverkeer, en voor fietsers in de wijk qua bereikbaarheid, er worden omleidingen ingesteld tijdens deze werkzaamheden. Daarnaast ook voor het parkeren aan de Limbrichthoek!

Van maandag 21 augustus tot en met zondag 29 oktober vervangt de RET de tramsporen op de Beverwaardseweg, vanaf de Slangenburgweg tot en met de keerlus bij tramhalte Limbrichthoek. 
Na jaren van intensief gebruik zijn de sporen aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer werken we precies?

De werkzaamheden vinden plaats in twee fasen:

  • Van maandag 21 augustus tot en met zaterdag 16 september werken we vanaf de Nijenrodeweg tot en met de keerlus bij tramhalte Limbrichthoek.
  • Van maandag 18 september tot en met zondag 29 oktober werken we vanaf de Slangenburgweg tot en met de keerlus bij tramhalte Limbrichthoek.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen en het aan- en afvoeren van materialen door bouwverkeer kan zorgen voor geluidshinder.
We werken van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 18.00 uur. Mochten de werkzaamheden onverhoopt tegenzitten, dan kan het nodig zijn om buiten genoemde werktijden door te werken. Uiteraard doen we ons best om dat zoveel mogelijk te beperken.
In de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus halen we de elektrische spanning van de bovenleiding van de trambaan. Ook slijpen we een stuk spoor uit de trambaan aan de kant van de Slangenburgweg. Zo kunnen we vanaf maandag 21 augustus veilig aan het werk.

Fietsers

Van maandag 21 augustus tot en met zondag 17 september is het fietspad op de Beverwaardseweg vanaf de Nijenrodeweg tot net na de keerlus, dicht in beide richtingen. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Oostdijk

Autoverkeer

  • Van maandag 21 augustus tot en met zondag 17 september is de Beverwaardseweg vanaf de Nijenrodeweg tot net na de keerlus dicht voor autoverkeer tussen 06.00 en 19.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Oostdijk.
    De weg blijft wel open voor hulpdiensten, buslijn 140 en voor bevoorrading van bedrijven aan de Beverwaardseweg. Tussen 19.00 en 06.00 uur is de weg open voor al het verkeer.
  • Van maandag 18 september tot en met zondag 29 oktober is de Beverwaardseweg tussen de Slangenburgweg en Limbrichthoek dicht voor autoverkeer tussen 06.00 en 19.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Oostdijk.
    De weg blijft wel open voor hulpdiensten, buslijn 140 en voor bevoorrading van bedrijven aan de Beverwaardseweg. Tussen 19.00 en 06.00 uur is de weg open voor al het verkeer.

Parkeren

Van 21 augustus tot en met 29 oktober kunt u geen gebruik maken van de parkeervakken binnen de keerlus bij tramhalte Limbrichthoek.

Reizigers

Van maandag 21 augustus tot en met zondag 29 oktober rijdt de tram naar Limbrichthoek niet verder dan P+R Beverwaard. Reizigers kunnen tussen Limbrichthoek en P+R Beverwaard gebruik maken van een tijdelijke pendelbus.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden.
Plan uw reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.

Bron: RET, foto Beverwaardigheden.nl