Nieuwe regionale voet-fietsverbinding open op grens met Ridderkerk en Barendrecht

Kijk op Aafje Smeetsland vanaf de nieuwe verbinding

De polder tussen IJsselmonde en de A15 op Ridderkerks grondgebied, genaamd Cornelisland, heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan! Vele vierkante meters aan bedrijfs- en opslagloodsen werden daar gebouwd. Dag mooie groene polder, maar uiteindelijk heeft het volbouwen zo ook nog haar voordeel uiteindelijk met de aanleg van deze nieuwe regionale voet-fietsverbinding!

Vanaf nu kan er gebruikt worden gemaakt van het spiksplinternieuwe aangelegde verbinding naar Ridderkerk en Barendrecht, en die begint aan het Zevenbergsdijkje op de grens met eerstgenoemde gemeente! Vanuit de wijken Hordijkerveld en Reijeroord fiets je bijvoorbeeld binnen een halfuur naar Barendrecht centrum.

Ter hoogte van het woonzorgcentrum “Aafje Smeetsland” start de fonkelnieuwe verbinding bij de Pietersdijk vanuit IJsselmonde- Hordijkerveld. Via het Zevenbergsdijkje draaien de fietsers (en ook brommers) deze slingerende verbinding op richting Barendrecht en Ridderkerk tussen de bedrijven en opslagloodsen van Cornelisland om vervolgens bij het knooppunt met de A15 uit te komen! Helaas heeft de verbinding nog geen naam! Ook ontbreekt er verlichting?

Slingerend fietspad door Cornelisland

Onder de A15 doorgereden komt men weer bij een nieuw knooppunt gelegen bij de Greenery bij Barendrecht. Het ging de laatste jaren helemaal op de schop. Reden de uitbreiding van bedrijven aan de Verbindingsweg, “Dutch Fresh Port III”. De situatie was daar eigenlijk al onhoudbaar dat (brom)fietsers veilig konden oversteken, dus werd daar voor het langzame verkeer gekozen voor een ondertunneling. Qua veiligheid en doorstroming voor deze doelgroep een win-win situatie. Wie door de nieuwe fietstunnel rijdt ziet ook de mooie muurschilderingen die aangebracht zijn op de wanden van dit bouwwerk die begin july 2023 werd geopend!

Dit geeft nu dus de mogelijkheid om veel sneller, niet alleen bij de Greenery te geraken, maar dus ook in Barendrecht Centrum. Tevens wordt hierdoor de route in tijd verkort omdat fietsers niet meer in zijn geheel het Zevenbergsdijkje uit moeten rijden.

De nieuwe fietstunnel is met met beschilderingen opgefleurd en is van verlichting voorzien

Vanuit de nieuwe tunnel naar rechts is richting Barendrecht, naar links richting Ridderkerk