Golf van (woning)inbraken en ontvreemdingen afgelopen weekend

De politie kan het niet vaak genoeg benadrukken, draai uw deur op slot als u niet thuis bent of gaat slapen. Doet u dit niet dan is de kans op inbraak groter in uw woning, en ondervind u de gevolgen daarvan. Het gebeurt bijvoorbeeld ook als even een boodschapje gaat doen, of de hond gaat uitlaten.

Afgelopen weekend was het weer zover, in drie woningen op diverse plaatsen in de Beverwaard hadden dieven zich toegang tot de woning verschaft. Daarnaast is er ook nog een melding van een auto inbraak, en spullen zijn ontvreemd uit een tuin, waaronder twee fietsen. Niet al te fraai dus.

Inbreken via een deur gaat erg simpel. Door gebruik te maken van de ruimte tussen de deur en het slot wordt deze geopend met een creditcard (flippermethode), omdat de bewoner hem niet op slot heeft gedraaid. Schade aan de deur wordt bijna nooit bemerkt, maar alle waardevolle goederen zijn wel verdwenen. Gewoon de deur op slot draaien of een secu-strip plaatsen is wel zo veilig (zie foto)! Een kierstandhouder in de vorm van een beugel of ketting geeft minder kans tot binnendringen. Deze monteert u aan de binnenzijde van de deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.