Verkeer Koninginneweg moet veiliger

Kruising Koninginneweg
Kruising Koninginneweg

De huidige verkeerssituatie op het kruispunt van de Koninginneweg in Rotterdam-IJsselmonde moet zo snel mogelijk worden aangepakt, vinden de bewoners. Aanleiding is het ongeval twee weken geleden waarbij een 17-jarige scooterrijdster ernstig gewond raakte bij een aanrijding. De bestuurder van het andere voertuig is doorgereden. De voorzitter van de gebiedscommissie wil binnen twee weken een bewonersavond organiseren.

“Ik wil binnen twee weken met een groot aantal bewoners en verkeersdeskundigen van de gemeente langs de plek van het ongeval lopen, om vervolgens in het wijkcentrum met elkaar van gedachten te wisselen over te nemen maatregelen. Alle input is welkom, van het plaatsten van stoplichten en haaientanden tot de aanleg van bloembakken op de rijweg. Alles wat er maar voor kan zorgen dat de snelheid uit het verkeer verdwijnt of dat automobilisten de weg helemaal gaan mijden”: aldus Norbert Swaneveld, voorzitter gebiedscommissie IJsselmonde.

Aanleiding voor de bewonersbijeenkomst is het ongeval in de nacht van 29 op 30 september. Door onduidelijke oorzaak is de 17-jarige Jenifer geschept door een auto die na het ongeval is doorgereden. Het meisje bleef levenloos achter op straat. Het slachtoffer verkeert nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis waar ze kunstmatig in coma wordt gehouden. Het kruispunt heeft lange tijd op de gemeentelijke ‘blacklist’ gestaan. Twee jaar geleden is het kruispunt door de gemeente aangepast. Van de voorrangskruising is een gelijkwaardige kruising gemaakt. Daarmee verdween het kruispunt van de zwarte lijst. Dit tot grote ontevredenheid van de bewoners, omdat er nog steeds geregeld ongelukken gebeuren.

De gemeente Rotterdam laat weten dat er gedurende het politieonderzoek geen aanleiding is gevonden om nog meer aanpassingen te doen aan het kruispunt maar dat ze open staan voor elke input van bewoners.

Bron; RTV Rijnmond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.