Waar zijn de ganzen van de Herenoord gebleven

De Herenoord, een verbindingsweg tussen de wijken Hordijkerveld en Rijeroord. Er staan daar scholen en er is een speeltuin. De daarbij gelegen groenstrook met de nodige waterpartijen bleek de laatste jaren een groene oase en een verblijfplaats te zijn voor een grote groep witte ganzen.

De groep werd té groot en zorgde voor overlast op het trottoir door daar hun groene uitwerpselen achter te laten. Ook stonden bestuurders regelmatig oog in oog met de eigenwijze ganzen als zij de weg overstaken, ze wilde van geen wijken weten!

Sinds kort is de groep behoorlijk uitgedund tot drie ganzen, en de vraag is, waar zijn de overige ganzen aan de Herenoord gebleven?

Een passant wist te vertellen dat ze elders waren ondergebracht in een park bij Hordijkerveld. Dat bleek te kloppen, want sinds kort zagen we al in dat park, welke tot aan het Keizerswaard uitloopt aan de Groeninx van Zoelenlaan, de ganzen lopen en rondzwemmen.

Ganzen lopen bij Keizerswaard

Het voordeel is hier wel dat hun leefgebied voor de verplaatste groep ganzen wel een stuk groter is dan aan de Herenoord, maar de ganzen steken nu ook regelmatig de weg over naar het Keizerswaard waar ze ook het lekkere gras hebben ontdekt! Het lijkt er op dat de geschiedenis zich herhaalt?

Link over de ganzen: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2373833-problemen-door-ganzen-ik-vind-ze-echt-eng.html

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: