Sloophamers liggen te wachten voor historische brug in IJsselmonde

Brug over het Zuiddiepje wordt 12 april gesloopt

Wie nog één keer gebruik wil maken van het bruggetje naar het eiland van Brienenoord moet snel zijn! Aanstaande maandag 12 april om 7.00 uur worden er hekken neergezet en is de zestig jaar oude brug voor geen enkel verkeer meer bruikbaar.

Al enige tijd liggen de sloophamers te wachten om deze toch wel historische brug naar de schroothoop te verbannen! In januari was het de bedoeling om de brug over het Zuiddiepje te slopen, maar de nieuwe brug, die naast de jachthaven van Oud IJsselmonde werd gebouwd, ondervond problemen. Die zijn inmiddels deels verholpen en rest er nu niets anders dan sloop van de zestig jaar oude brug!

Op zich is het één van de kleinste bruggen die onze stad heeft gekend en handmatig moest worden bediend als er een schip moest lossen in het Zuiddiepje.

De waarde van de brug is enorm geweest, want op het eiland lag in de begin jaren zestig hét bouwdok waar de tunneldelen in werden gebouwd voor de metro van Rotterdam. Later werd het ook nog gebruikt voor de bouw van de metrotunneldelen van Hoogvliet naar Spijkenisse.

Vanaf  aanstaande maandag moeten bezoekers van het eiland gebruik maken van de nieuwe brug die de naam draagt  van Ben Schopbrug! Een postuum eerbetoon aan deze oud politicus uit IJsselmonde.

De gemeente geeft aan tot half juli van dit jaar de tijd nodig te hebben om de oude brug weg te halen en een nieuwe vaste brug te bouwen op dezelfde plaats waar de oude gestaan heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: