Herinrichting buitenruimte Keizerswaard

Guldenwaard heeft nu trottoir en voetpad

Op dit moment is men bezig aan een gedeeltelijke herinrichting op- en rond het winkelcentrum van Keizerswaard! De nadruk ligt op het verbeteren van de toegang voor voetgangers en fietsers, mede hierdoor zien we wel het verlies van gemeentelijke parkeervakken!

Na de nieuwbouw rond het Keizerswaard, waar ooit grote plannen voor waren en nooit werden voltooid, bleek de buitenruimte het kind van de rekening te worden. Een onafgebouwd centrum met een buitenruimte die niet echt uitnodigend oogde zowel bij het winkelend publiek alsmede voor de ondernemers.

In 2019 bestond het winkelcentrum 50 jaar waarbij op de viering van die feestelijke dag op 9 maart het startschot werd gegeven voor een verbouwing van Keizerswaard, zowel aan de binnen als buitenzijde die circa een jaar ging duren. Die is dus gerealisserd en klaar!

De  verbeterplannen voor de buitenruimt om het Keizerswaard lieten lang op zich wachten, tot voor kort! Als we deze onder de loep nemen ligt het accent op het verbeteren van de ruimte achter het winkelcentrum gelegen aan de Herenwaard en Guldenwaard voor de voetgangers en fietsers.

De open ruimte wordt duidelijker voor de voetganger! Vanuit het winkelcentrum worden meer voetpaden aangelegd met de juiste bestrating richting het OV knooppunt en naar het marktplein. Er komt een extra fietspad langs de inrit van het OV knooppunt richting de wijk Tuinhoven. Plantvakken moet deze ruimte opfleuren.

Fietsrekken vervangen door fietsbeugels

De fietsrekken zijn inmiddels vervangen door de in de volksmond genoemde grijze fietsnietjes. De fiets of scooter kan hier makkelijker aan de ketting worden bevestigd! Nieuwe zitbanken zijn er ook geplaats aan de voorzijde langs de Groeninx van Zoelenlaan. Deze weg krijgt ook nog een aanpassing ter hoogte van de oversteek richting de Aalsdijk! Daar wordt een middenberm in de as van de rijbaan neergelegd voor de voetgangers. De rijbaan voor het snelle verkeer word hierdoor verlegd.

De herinrichting gaat ook gepaard met het verlies van een aantal parkeervakken en dat zien we aan de Guldenwaard en Herenwaard waar het nieuwe fietspad gerealiseerd word. Wanneer de werkzaamheden af zijn gerond is niet bekend, maar dat zal toch wel voor de zomerperiode zijn?

Aanleg fietspad

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.