Kreekhuizenlaan en rotonde flink op de schop

Rotonde Kreekhuizenlaan

De werkzaamheden aan de Kreekhuizenlaan bevinden zich in de laatste fase en dat gaat gepaard met veel ongemakken voor de vele weggebruikers aldaar. Deze werkzaamheden duren tot april 2017.

Op dit moment ligt alles overhoop, fiets en -voetpaden, en een deel van de rijbanen is maar beschikbaar tussen de rotonde aan het Klein Nieuwland tot aan het station Lombardijen. Als het allemaal nog niet genoeg is ligt vanaf dat zelfde station de boel ook nog richting de Catullusweg open.

Misschien is het allemaal een beetje teveel van het goede dat heel die infrastructuur open ligt. De vraag is of dat nu aan een slechte planning ligt? Al maanden is men al bezig op de Grote Kreek en die komt uit op het kruispunt met de Kreekhuizenlaan. Het langzame verkeer zoals fietsers en voetgangers banen zich een weg naar de overzijde van de straat. De bushalte ligt daar ergens ook nog tussen in, om in en -uit te stappen, gelukkig stopt deze in een apart aangelegde kom. Overigens gaat dit ook gebeuren in de nieuwe situatie, dus geen halterende bussen meer op de rijbaan die het achteropkomende verkeer hindert.

De rotonde van de Kreekhuizenlaan gaf de nodige problemen bij bestuurders toen de verkeerslichten daar op zwart gingen. Wie had er nu voorrang? In de regel was dit het verkeer van rechts komend, ware het niet dat de men ervoor koos om het om deze regel om te draaien. De eerste week toen het licht op zwart stond vonden daar veel ongevallen plaats. Het blijft sidderen als je ziet hoe de bestuurders zich een weg banen langs de rood/witte afzetting die al genoeg aandacht opeist en dan het voorrangsbord over het hoofd zien. Toch is deze duidelijk aanwezig!

De weggebruikers zullen dus nog geduld moeten hebben tot april als we het informatiebord moeten geloven van de gemeente Rotterdam, die opdrachtgever is van dit project. Totaal werken hieraan twee bedrijven die de komende weken moeten aanpoten om alles op tijd gereed te krijgen als de marathon van Rotterdam 2017 over de Kreekhuizenlaan heen dendert met duizenden hardlopers op 9 april!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.